“Something old, something new….

…something borrowed, something blue”

Als je ooit getrouwd bent, ken je dit versje vast. Volgens oud Engels gebruik zouden deze elementen op je trouwdag zorgen voor een toekomst vol geluk. Vandaar dat een kousenband vaak een blauw strikje heeft. 

Ik moest hier aan denken toen ik bedacht dat ik een geheel nieuw interieur vaak een beetje saai vind. En dat “something old” een interieur zo veel karakter geeft. (Naast dat het ook nog duurzaam is!)  De rest van het versje gaat voor geluk in het interieur niet persé op natuurlijk. Maar die “something old-something new”  is wat mij betreft wel een gouden interieur-combinatie. Het versterkt elkaar ook, het oude lijkt ouder, het nieuwe moderner. Mooi hoe dat werkt.

Iets ouds heeft een geschiedenis. Het vertelt een verhaal. Misschien wel het verhaal van je opa of oma. Of een mysterieus verhaal van een onbekende. Het kan nog zo lelijk zijn, als het van je familie is geweest is het voor jou vaak waardevol. Dan is het toch mooi om dat item een plek in je huis te geven. Om een herinnering levendig te houden en je huis persoonlijkheid te geven. Dat kan in orginele staat, maar hoe leuk is het om bijvoorbeeld een oude kast een kek kleurtje te geven waardoor hij helemaal past in jouw interieur. Dat kan natuurlijk ook

Heb  je dus een mooi familiestuk, een meubel of bijvoorbeeld een schilderij,  kijk dan eens of je het een plekje kunt geven in je huis. Wees daar creatief in. Maak bijvoorbeeld een gallarywall in je gang met dat stilleven van opa. Je hoeft er niet dagen tegen aan te kijken als het niet 100% je smaak is, maar je loopt er wel elke dag meerdere keren langs, misschien wel met een fijne herinnering in gedachten. Dat is toch mooi!? 

Of geef dat oude kastje een plekje op de kinderkamer. Daar doen oude kastjes het altijd goed. Een oude vaas met een bont boeket, oud aardewerk van je moeder, gebruik het! Juist tussen al je fijne nieuwe spulletjes. Het hoort bij jou! Je woont niet in een showroom (daar kom je nooit iets ouds tegen) maar in jóuw huis, dat jouw persoonlijkheid en jouw geschiedenis mag uitstralen. Sterker nog. Het zal je huis meer als je thuis doen voelen. 

Heb je geen erfstukken of mooi ouds uit de familie, geen probleem. Op de kringloop kun je bijvoorbeeld mooie pareltjes scoren. Zo heb ik thuis een oud Perzisch tapijt liggen, een kringloopgelukje. En kochten we bij een bedrijf in oude bouwmaterialen enorme oude Egyptische deuren. Ze staan te pronken achter de bank. Ooit willen we er in de hal een kast mee maken. Ik ken de voorgeschiedenis van die eeuwenoude deuren niet. Jammer, maar tegelijkertijd maakt het niet zo veel uit. Ze fluisteren even goed avonturen en vertellen zwijgzaam verhalen. Ze stralen wat uit. Zonder zweverig te willen worden, je voelt dat die oude deuren een andere energie hebben. Ze brengen spanning en gelaagdheid. Ze maken ons huis daarmee zo veel interessanter dan een verzameling nieuw gekochte meubels en accessoires. 

Dus wat mij betreft komt er in elk huis naast al dat nieuws “something old”. Aanwezig of subtiel. 

 Ik denk oprecht dat het je woongeluk zal vergroten!

Contact opnemen

Heb je vragen of wil je je graag aanmelden?
Vul dan onderstaand formulier in en ik neem spoedig contact met je op.